Yleisurheilu
Jaoston etusivu

Tervetuloa yleisurheilujaoston sivuille. Löydät sivuilta ajankohtaista tietoa kilpailuista, harjoituksista ja muista tapahtumista. Sivuilta löytyvät myös tuoreet tulokset ja aikaisempien vuosien tuloksia.

Viimeksi päivitetty: 17.9.2017

Ajankohtaista
17.09.2017KOULULIIKUNTALIITON SM –KISOISTA KOLME MITALIA KAUHAVALLELue lisää
Tomi Valkama ja Yläkoulun tyttöjen viestijoukkue sijoittuivat mitaleille Koululiikuntaliiton...

Tomi Valkama ja Yläkoulun tyttöjen viestijoukkue sijoittuivat mitaleille Koululiikuntaliiton yleisurheilumestaruuskisoissa Alavetelissä viikonlopun aikana.

Tomi voitti A-sarjassa korkeushypyn tuloksella 184 ja sijoittui pituushypyssä kolmanneksi tuloksella 642. B-sarjassa tyttöjen pikaviestijoukkue Senja ja Viola Gustafsson, Iida Salmela ja Saana Hantula sijoittui hienosti kolmanneksi ajalla 60,23. Hyville sijoille ylsivät myös Ronja Koivisto keihäänheitossa, Iida Salmela kävelyssä ja Aaro Kari moukarinheitossa.

Tuloksia

A-   sarja korkeus 1. Tomi Valkama 184. Pituus 3. Tomi Valkama 642. Keihäs 4. Ronja Koivisto 40,95.

B-    sarja Tytöt 4x100 3. Kauhavan yläkoulu (Senja ja Viola Gustafsson, Iida Salmela, Saana Hantula) 60,23. 3000 m kävely 4. Iida Salmela 18.32,04. Moukari 6. Aaro Kari 42,25. 800 m 17. Viola Gustafsson 2.40,75 21. Senja Gustafsson 2.49,23. Pituus 16. Saana Hantula 330. Moukari 18. Saana Hantula 13.38

17.09.2017TOMI VALKAMA KYMMENOTTELI NELJÄNNEKSI SM-KISOISSALue lisää
Tomi Valkama otteli neljänneksi pistemäärällä 5754 M17 –sarjassa moniottelujen SM-kisoissa...

Tomi Valkama otteli neljänneksi pistemäärällä 5754 M17 –sarjassa moniottelujen SM-kisoissa Hyvinkäällä 9. -10.9.

 

Tomin ensimmäinen 10-ottelu alkoi vähän tahmeasti. 100 m tulos lauantai-aamulla oli 12,06 jääden vähän tavoitteesta. Toinen laji pituus osoittautui tällä kertaa vielä ongelmallisemmaksi. Askelmerkki ei osunut kohdalleen. Kolmesta hypystä vain yksi mitattiin, ja sekin lankun takaa hypättynä, tulos 617. Kolmas laji, kuulantyöntö, sujui myös vähän nihkeästi, tulos 10,76. Neljännessä lajissa, korkeushypyssä, löytyi sitten oma taso, tulos 187. Ensimmäisen päivän päätti 400 metrin juoksu. Tomille matka on aika vieras, käytännössä tämän matkan hän juoksi telineistä ensimmäistä kertaa. Aika 58,77 oli ihan kohtuullinen, joskin ensi vuodelle sitä pitää parantaa reilusti. Näin ensimmäinen sateinen päivä tuli pakettiin kokonaiskilpailun sijalla 6.

 

Toisena päivänä meno oli sitten jo paljon terävämpää. Kahdessa lajissa syntyi oma ennätys, yhdessä sitä sivuava tulos ja kahdessa lähelle ennätystä oleva tulos. Aamu käynnistyi 110 metrin aitajuoksulla. Tomin aika oli 15,55 jääden ennätyksestä vain 16 sadasosaa kun muut jäivät vähintään puoli sekuntia. Päivän toisessa lajissa hän pääsi myös lähelle omaa ennätystä heittäen 33,33. Seiväshypyssä Tomi sivusi ennätystään 350. Tässä lajissa on varmasti odotettavissa seuraavan vuoden aikana selvästi eristystä. Tomi siirtyi Kuortaneen urheilulukioon ja harjoittelee siellä entisen seiväshyppääjän Mikko Latvalan johdolla. Talven aikana on aikaa hioa tekniikkaa. Jo kuluneen kesän aikana lajiin oli tarkoitus panostaa, mutta se jäi johtuen monista syistä, joista huonot säät eivät olleet vähäisimpiä. Ottelun kahdessa viimeisessä lajissa syntyikin sitten oma henkilökohtainen ennätys. Keihästä Tomi heitti 48,55 ja juoksi 1500 m 5.19,20.  Toisen päivän onnistuminen nosti Tomin sijalle neljä. Kärki kolmikko oli tällä kertaa selvästi hänen edellään.

 

Tomille ensimmäinen kymmenottelu osoitti, että ottelussa pienet, ja välillä vähän suuremmatkaan epäonnistumiset, eivät saa lannistaa. Kaikki lajit tuovat pisteitä ja epäonnistumisia tulee välillä muillekin. Vaikka pituudessa normaalitulokselle olisi tullut reilut 100 pistettä enemmän, ei se kuitenkaan ratkaissut kisaa. Loppusija on hyvä ja tämän vuoden kunnon mukainen.

 

Jos talvi menee harjoituksellisesti hyvin, voi ensi vuonna pisteitä tulla noin 1000 enemmän ja silloin ollaan taistelemassa nuorten Euroopanmestaruuskisalipuista.  Kisat järjestetään heinäkuun alkupuolella Unkarissa.

28.08.2017Tomi Valkama pituushypyn SuomenmestariksiLue lisää
Tomi Valkama voitti pituushypyn Suomen mestaruuden Iisalmessa käydyissä 16- ja 17 –vuotiaiden...

Tomi Valkama voitti pituushypyn Suomen mestaruuden Iisalmessa käydyissä 16- ja 17 –vuotiaiden Suomenmestaruuskisoissa. M16 sarjan pituuskisa käytiin muutaman asteen lämmössä pienessä tuulenvireessä joka oli pääosin lievästi myötäinen.Kisasta oli ennakkoon odotettavaissa tasainen vääntö voitosta ja muista mitaleista. Ainakin viidellä pojalla oli mahdollisuus aina voittoon saakka.

 

Neljällä ensimmäisellä kierroksella Tomi tuskaili askelmerkin kanssa. Kolme ensimmäistä hyppyä lähtivät lankun takaa ja neljäs oli niukasti yliastuttu. Kahdella viimeisellä hypyllä ponnistus osui sitten kohdalleen. Viidennellä syntyi jo oma ennätys 659 jolloin Tomi nousi neljänneltä tilalta toiseksi. Kisan kruunasi viimeinen hyppy, jolla hän ponnisti nolla tuulissa 669 ja siirtyi kärkeen. Tulos kesti kolmen viimeisen hyppääjän hyökkäykset ja niin Tomi saavutti ensimmäisen henkilökohtaisen Suomen mestaruutensa. 

 

Koleasta säästä huolimatta kisa on hyvätasoinen ja odotusten mukaisesti ennen kaikkea tasainen. Toiseksi sijoittunut Imatran Urheilijoita edustava Otto Pulkkinen hävisi Tomille kahdeksan senttiä.

 

Pientä takapakki Tomin kisoihin toi pituuden verryttelypyissä sattunut harmittomalta näyttänyt loukkaantuminen. Pituuss kisassa nikka ei vaivannut mutta kokeuden kaarrejuoksussa se kipeytyi niin, ettei hyppäämisestä tullut mitään. Näin toisen mitalin tavoittelu piti jättää tällä kertaa muille.

31.07.2017Yleisurheilun Sm-kisoihin 627 urheilijaa - monta arvokisamenestyjää mukanaLue lisää
Tämän viikon perjantaista sunnuntaihin on vipinää Kauhavan urheilukentällä kun 627 urheilijaa...

Tämän viikon perjantaista sunnuntaihin on vipinää Kauhavan urheilukentällä kun 627 urheilijaa kilpailee Suomen mestaruuksista yhteensä 1081 lajissa.

Ennakkoon yksi kisojen mielenkiintoisimmista nimistä on pikajuoksija Samuli Samuelsson, joka juoksee sekä 100 että 200 m. Kauhavan kentällä yleensä vallitsevissa erinomaisissa tuuliolosuhteissa Suomen ennätykset ovat vaarassa.

Mukana on myös runsaasti muita kesän arvokisamenstyjiä nuorten sarjoista ja Kalevan kisoista. Aitojen Em-prossimitalisti Viivi Lehikoinen tavoittelee mestaruuksia nyt sileillä juoksumatkoilla, toisen järjestävän seuran Lappajärven Veikkojen Em-pronssimitalisti Elmo Savola osallistuu pika-aitoihin, pituuteen ja 200 metrille, Krista Tervo tavoittelee 70 metrin rajaa, ja samalla Suomen ennätystä moukarissa, keihäässä Oliver Helander täyhyää kauas 80 metrin paremmalle puolelle  ja estejuoksija Topi Raitanen on ilmoittautunut tällä kertaa 800 metrin juoksuu.  Ja monta, monta muuta nimekästä urheilijaa on mukana. .

Kilpailujen avaus on perjantaina klo. 13.50. Perjantaina kilpaillaan klo. 14 - 21, lauantaina klo 10 - 18.30 ja sunnutaina klo. 10 - 16.

Tervetuloa kaikki Kauhavan urheilukentälle kisaamaan tai katsomaan mielenkiintoisia kisoja!

Vanhemmat uutiset