Wisalle menestystä myös Suomen Lentopalloliitolta

Wisalle menestystä myös Suomen Lentopalloliitolta


Juha Finni, Kauden nuorisovalmentaja

Junioripelaajasta palkituksi nuorisovalmentajaksi. Juhan tarina omalla pelaajan uralla alkoi kesällä vuonna 1975. Tuolloin Juha seurasi aikuisten miesten pelaamista hiekkakentän reunalla muiden saman ikäisten ”Tuppitien” pikkupoikien kanssa. Rannanjärven Jorma omalla vaihtovuorollaan pallotteli pikkupoikien kanssa ja kannusti hänelle ominaisella innostavalla tavallaan. Kun ensimmäinen luokka alkoi syksyllä 1975 niin silloin sitten siirryttiin pelaamaan jo Wisan väreissä. Harjoitukset pidettiin yhteiskoulun ”puupäässä”. Harjoituksissa parhaimmillaan oli 30 poikaa. Ensimmäisinä valmentajinaan Juhalla oli Pernaan Jukka ja Kankaan Matti. Juhan oma pelaajaura kesti ekaluokkalaisesta pikkupojasta aina A-poikiin ja vuoteen 1987 saakka. Valmentajina vuosien saatossa hänellä on ollut Jukan ja Matin lisäksi Sakari Salo, Vesa Hauta ja Keijo ”Keitsi” Tuomela.

Juhan oma valmentajaura alkoi vuonna 1987 heti oman uran päätyttyä. Toki ns. valmentaja hän oli jo ihan pikkupoikanakin. Omalla kylällä hän piti alueen lapsille mm. yleisurheilu ja suunnistuskisoja. Jo silloin tähdättiin tuloksiin eli otettiin aikaa ja mitattiin senttejä ja metrejä. Mainittava on myös sen aikainen maraton juoksu, jossa kotitaloa kierrettiin avoinjaloin juosten 42 kertaa, silloisen laskuopin mukaan yksi kierros oli yksi kilometri ja tämä maraton saatettiin juosta useita kertoja päivässä.

Vuonna 1987 Juha sai vedettäväkseen oman joukkueen Pernaan koulupiirin alueelta 8 vuotiaita poikia valmentaen. Silloin mukana oli myös mm. pikkupoika nimeltä Mäkipernaan Petri, joka vetää Juhan kanssa tällä hetkellä Wisan tehoryhmää. Petrillä on tämän lisäksi myös oma tyttöjoukkue vedettävänään. Valmentajana ja pelaajana Juha on saavuttanut SM mitaleita F-ikäisistä miesten supersarjaan kaikkiaan 20 kpl. Omilta valmentajiltaan ja muilta Wisan valmentajilta hän kertoo saaneensa oman tapansa valmentaa junioripelaajia.

Millainen valmentaja Juha sitten on? Hän on valmentaja, joka pystyy sitouttamaan niin pelaajat kuin heidän vanhempansakin yhteisen tavoitteen saavuttamiseen.

Anton Välimaa, Kauden miesjuniori

Anton aloitti oman lentopalloilijan taipaleensa vuonna 2005 vain 6 vuotiaana Finnin Juhan valmennuksessa. SM mitaleita Antonille on kertynyt Wisan väreissä 3, joista viimeisin tänä keväänä A-pojissa. Mainittava on myös se, että SM taistoissa 4. sijoja on tullut useita. Anton pelaa tällä hetkellä Mestaruusliigassa Kokkolan Tiikereissä passarin paikalla. Mestaruusliigan Läpimurtopelaajaksi Anton valittiin tämän vuoden toukokuussa. Mainittava on myös se, että valinta tapahtui ensimmäistä kertaa yleisöäänestyksellä. Anton sai annetuista äänistä 43%, ääniä annettiin kaikkiaan 5535.

Tapio Kangasniemi, Kauden naisten valmentaja

Tapio ”Tase” aloitti oman uransa pelaajana Ylikylän koulupiirissä vuonna 1989 10 vuotiaana Tapani Lahden valmennuksessa. Finnin Juhan valmennukseen Tase siirtyi vuonna 91. Wisan väreissä hän pelasi 20 vuotiaaksi asti saaden 5 SM mitalia.  Oman uran jatko Tasella on ollut pelaajana mestaruusliigassa, maajoukkueessa, ammattilaisena Italiassa ja nyt naisten maajoukkueen päävalmentajana.

Minna Paukku, Wisan johtokunta

 

Linkit Suomen Lentopalloliiton juttuihin yllämainituista asioista

Anton Välimaa miesten Mestaruusliigan Läpimurtopelaaja

Kauden parhaat 2018-2019 


Yhteistyökumppanit