WISA - YÖTTÖMÄN YÖN POWERCUP 2019

WISA - YÖTTÖMÄN YÖN POWERCUP 2019

Wisan johtokunta tai hallitus, joka on ehkä nykyaikaisempi nimitys seuran johdosta on päättänyt blogikulttuurin avaamisesta seurassa. Aiheita riittää varmasti ja toivottavasti taitavia kirjoittajia ja teräviä kannanottoja löytyy, olkaa rohkeita. Erityisen iloinen olen siitä, kun perinteitä suorastaan pulppuava lentopallojaosto pääsee avaamaan tämän hienon uuden perinteen, yritän avata blogikulttuurin parhaani mukaan.

Mikä se blogi sitten on? No totta kai google käyttöön, sieltähän löytyy hyvin monenlaisia määritelmiä, tässä yksi esimerkki.     ”Blogi (engl. blog, sanasta weblog) on verkkosivu tai -sivusto, johon yksi tai useampi henkilö tuottaa sisältöä enemmän tai vähemmän säännöllisesti niin, että uudet tekstit,videot, diat tai muu sisältö ovat helposti löydettävissä (yleensä sivun yläreunassa), ja niin että vanhat tekstit säilyvät luettavina ja muuttumattomina uusista teksteistä huolimatta. Blogin kirjoittaja on bloggari tai bloggaaja.” Tässä siis erään sivuston määritelmä asiasta. Niin ja kirjoittajan tietäen niin eihän se ihan aiheessa tämäkään blogi pysy, vaikka pitäisi. Aiheeksi päätyi yllättäen viimeisin Wisalaisten reissu Powercup:n. Tänä vuonna turnaus
järjestettiin Rovaniemellä. Yksitoista joukkuetta Wisasta lähti pelaamaan ulkokentille.

Viime vuonna joukkuemäärä oli 13, mutta ehkä pitkä matka tänä vuonna ”säikäytti” F-juniorit jäämään kotiin. Edellinen reissu Wisan porukalla on ollut ilmeisesti 2004 samalle paikkakunnalle ja sillä kertaa mitalitili ei karttunut (huom. nopea tarkastus). Tänä vuonna mitaleja tuli kahdesta eri sarjasta C-ikäisten tyttöjen ja poikien tsemppisarjasta, hieno juttu.

Miksi sitten lentopalloilijat ”vouhkaavat” tästä Powerista. Tämä on vaan meidän juttu, lentopalloilijoiden oma ”kruununjalokivi”, jalkapallossa on ehkä Helsinki cup, mutta tämä on vaan se meidän juttu. Vuodesta toiseen tätä yhteistä turnausta odotetaan niin kuin joulupukkia, koko lentopalloileva perhe pääsee yhteiseen kauden päättävään turnaukseen. Aika on aina sama, koulut ovat päättyneet ja tavarojen pakkaus alkaa, POWERCUP on tulossa. Turnaushistoria kestää junioreilla yleensä yli kymmenen vuotta, jolloin kaikille pelureille painuu syvälle sisimpään lajin ainutlaatuisuus ja yhteinen intohimo lentopalloon. Näin kokemuksella voi sanoa, että kyllä se painuu sisimpään, kun ohuella telttapatjalla yrittää lattialla nukkua, tuntuu kyllä selässä ja lonkissa. Omassakin seurassa on lukuisia esimerkkejä jopa kymmenien powerien kävijöistä.

On hämmästyttävää, näin kohtuu kokeneellekin powerin kävijälle, havaita pelaajien kehittyminen turnauksen aikana vaativan lajin parissa. Suorituksia ja niitä kosketuksia tulee niin valtava määrä päivien aikana. Väittäisin, että tämäkin turnaus on siivittänyt
useita tulevia huippupeluria menestykseen.

Lämmitti todella nähdä Mikko Eskoa, Antti Eskoa ja Lelu Ojansivua turnauksessa mukana. Tämä kertoo todellisesta tahdosta olla rakentamassa jatkoa tälle koko lentopallon menestystarinalle. Pikkujunnut on ihan ”tärinöissä” kun nämä äijät on mukana kuvioissa.

Wisa on saavuttanut valtavan määrän menestystä vuosien saatossa tässä turnauksessa. Mitaleita ja ennen kaikkea hyvää mieltä ja ikimuistoisia hetkiä on tarjottu kauhavalaisille nuorille ja lapsille nyt jo useammankin sukupolven ajan. Tämä on sitä parasta nuorisotyötä ja se pitää olla tietysti johtavana ajatuksena. Huippu-urheilijapolun ja harrastamisen mahdollisuus pitää olla kantavana voimana. Siihen on pystytty aikaisemminkin ja uskon, että se on mahdollista tänäkin päivänä. Lentopalloliiton kantavana ajatuksena on se, että ”Suonenjoeltakin pitää olla mahdollisuus menestykseen” (Lauri Kerminen, Venäjän liigan
paras libero kaudella 2018-2019, suora lainaus Lentopalloliiton toimitusjohtajalta, Seppo Siika-aholta). Yritämme osaltamme tarjota polun tähänkin.

Mitä jäi käteen Rovaniemeltä? Jälleen kerran ikimuistoinen urheilutapahtuma. Yöttömän yön pelit jolloin mm. Wisan C ja B-tytöt pelasivat pelejään puolen yön jälkeen, C-pojat vähän ennen, sunnuntain ukkospelit – pelataanko vai ei? Lähes 30 asteen lämpötilat ja 60 asteen non-stop bussit, pitkät ja uuvuttavat päivät, huonosti nukutut yöt, lasten ja aikuisten ilot ja itkut – näistä on parhaat Powerit tehty! Kiitos jokaiselle valmentajalle, huoltajalle, kuskaajalle ja kioskitätille, ilman teitä tästä ei tulisi mitään. Näistä kaikista syntyy se WISAN henki.

Rovaniemen Powercup oli hyvin järjestetty tapahtuma. Rovaniemen kaupunki meni lähes tukkoon valtavasta yleisömäärästä mitä tapahtuma veti puoleensa. Kauppojen hyllyt tyhjenivät ja osa joutui myymään ”ei ole” tavaroita. Tämäkin pitää parin vuoden päästä muistaa.

Salo on järjestävänä kaupunkina ensi vuonna. Lounaan alueella on vahvat perinteet turnauksen järjestämiseen ja uskonkin, että näemme hienosti järjestetyn turnauksen 2020.

Kauhavalla järjestetään Powercup 2021 Powerparkissa Alahärmässä. Tapahtuma on yhteisponnistus kaikkien Kauhavan alueen urheiluseurojen puolesta maailman parhaan lajin parissa. Alahärmän Kisa, Kauhavan Wisa, Kortesjärven Järvi-Veikot ja Ylihärmän Junkkarit järjestävät Powercupin 2021 teemalla- Paras Poweri Ikinä! Ja siinä toki tarvitaan kaikkien Wisalaistenkin apua! Urheiluseurat näyttävät esimerkin siitä, että yhteistyö on voimaa! Kauhavan kaupungilla ja oman alueemme yrityksillä on loistava mahdollisuus olla mukana, kun tarjotaan parasta mahdollista kansallista ja kansainvälistä näkyvyyttä mitä lasten ja nuorten urheilussa on tarjolla.

Terveisin Jouni Välimaa, Kauwi lentopallojaoston puheenjohtaja


Yhteistyökumppanit