Ladypesisturnaus Turussa

Vaikka lumi on jo maassa, niin kurkistetaanpa vielä vähän viime kesän pesäpallotunnelmiin

 

Valtakunnallinen ladypesisturnaus Turussa 6. - 7.9.2019 ja ladypesishenki


Kauhavan ladypesisnaiset osallistuivat Turussa pidettävään valtakunnalliseen ladypesisturnaukseen tänä vuonna kahdella joukkueella. Joukkueiden nimet olivat Rajattomat ja Helamimmit. Kanta-Kauhavalta löytyy  yksi riittävän pitkä kenttä, joka sijaitsee Pernaan koululla ja tämä kenttä on nykyinen harjoittelupaikkamme.


Lähdimme siis matkaan kohti Turkua perjantaina, koska lauantaina ensimmäinen peli alkoi jo klo 9.00. Lauantaiaamu valkenikin tällä kertaa sään osalta erittäin synkkänä eli vesisateisena. Onneksi kaikki ladyt olivat kuitenkin lukeneet etukäteen sääennusteita ja suurin osa oli varustautunut hyvin sadevaattein. Ja osa pystyi jopa lainaamaan sadevaatteita vähän huonommin sateeseen varustautuneille oikeaan ladypesishenkeen. Ensimmäisen pelin alkaessa vesisade oli runsasta ja sateelta onnistuttiin suojautumaan muuten, mutta jalat kastuivat heti kättelyssä.


Yhteensä pelejä oli kuusi eli molemmilla joukkueilla kolme peliä. Tosin pelit oli suunniteltu niin, että mitään yhtenäistä kahta joukkuetta meillä ei ollut, vaan kaikki naiset oli sekoitettu eri peleihin. Pelit siis pelattiin enemmän tai vähemmän vesisateessa ja vesisateen kastelemalla kentällä ja vesilätäkköihinkin astuttiin rohkeasti, jos pallon kiinni ottaminen sitä vaati. Aurinko helli sitten meitä viimeisessä pelissä, jonka kuitenkin jouduimme pelaamaan melkoisessa kuralätäkössä eli olimme enemmän tai vähemmän ravassa pelin jälkeen. Aamun pelien peli-intoa vesisade hieman latisti, mutta iloinen ladypesissakki ei vähästä hätkähdä, joten hymy ei suinkaan hyytynyt. Voisi kuvitella, että olisimme olleet tuollaisen pelisään jälkeen hyvinkin kärttyistä porukkaa, mutta totesimme vain, että tällainen on sää ja se on kaikille pelaajille sama.


Pelien jälkeen menimme yhteisesti nauttimaan ansaitusta ruoasta enemmän tai vähemmän väsyksissä. Ruoka oli maittavaa ja ruokailun jälkeen kukin lady vietti loppuillan haluamallaan tavalla. Sunnuntaina sitten lähdimme paluumatkalle kohti Kauhavaa ja odottamaan ensi vuoden harjoituksia ja uutta turnausta.


Tänä vuonna saimme mukaan viisi ensikertalaista turnaukseen. Yksi ensikertalaisista totesi, että ”Kun rakastaa pelaamista ja saa tehdä sitä hyvässä porukassa, niin sehän on aivan huippua!” ja tuohon ei ole mitään lisäämistä meilläkään, jotka olemme vuosia olleet mukana. Lisäksi kauan mukana olleen pelaajan sanoja lainatakseni ”missään et saa niin paljon kannustusta ja kehuja kuin ladypesiksessä eikä kukaan koskaan moiti, vaikka omasta mielestäsi epäonnistuit”.


Tervetuloa siis ensi kesänä kaikki vähintään 18-vuotiaat ladyt mukaan, vaikka vain ensin tutustumaan lajiin!


Terveisin ladypesisnaiset


Yhteistyökumppanit